Personal trainer: Lock Down? Ik lok ouderen in Zwolle het balkon op!

Ik lok ze allemaal het balkon op! Met dat doel gaf personal trainer Jamiel Zaoudi bewegingsles aan ouderen van woonzorgcentrum De Havezate in de Zwolse wijk Holtenbroek. En dat was een succes, de ouderen zijn dol op hem!

In het dagelijkse leven begeleidt Jamiel jongeren die problemen hebben. Ook is hij instructeur bij een sportschool. Door de coronacrisis zit hij grotendeels zonder werk. En stil zitten wil hij niet.

Balkon

Daarom bedacht hij een plan om iets te doen voor ouderen die de deur niet uit kunnen en die ook geen bezoek mogen ontvangen. Deze ouderen zitten de hele dag binnen, ontvangen geen bezoek en krijgen weinig tot geen beweging. Jamiel bedacht een plan om ouderen op hun balkon in beweging te krijgen en vroeg toestemming aan Driezorg waar De Havezathe onder valt. Zijn idee werd met open armen ontvangen.

Spieren en zuurstof

Bij de oefeningen worden diverse spieren getraind. Het gaat om armen, benen, buik en borst. En natuurlijk ook om frisse lucht en zuurstof. Ingewikkeld zijn de oefeningen niet. En bijna iedereen kon meedoen.

Jamiel sprak de ouderen toe via een megafoon en hij speelde muziek af via een speaker. De ouderen bewogen onder meer op de Vogeltjesdans, You never walk alone en Daar bij die molen. Na vandaag riepen de ouderen dat Jamiel volgende week weer terug moet komen. Dat gaat hij waarschijnlijk ook doen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: