PVV Overijssel: ''Onacceptabel dat hulpdiensten IJsselland zonder beschermende kleding werken"

De PVV roept provincie Overijssel op om bij te springen in de aanschaf van beschermende kleding voor hulpdiensten in de Veiligheidsregio. De hulpdiensten hebben in de Veiligheidsregio de noodklok geluid over het feit dat zij sinds de coronacrisis nog altijd onbeschermd werken. "Onacceptabel", stelt PVV-Statenlid Joeri Pool.

In vragen aan de commissaris van de Koning, toezichthouder op de Veiligheidsregio’s in Overijssel, noemt de PVV het onbestaanbaar dat hulpdiensten nog steeds onbeschermd hun werk moeten doen.

PVV-Statenlid Joeri Pool: "Dat onze Overijsselse helden uit de frontlinie weken na het uitbreken van de crisis nog steeds niet over beschermende kleding beschikken en zich genoodzaakt voelen daar een noodoproep voor te doen, vinden wij niet te bevatten. Dit had al lang geregeld moeten zijn."

De PVV wil van de commissaris van de Koning weten wanneer de hulpdiensten in Overijssel op voldoende bescherming kunnen rekenen en of de provincie Overijssel bereid is de kosten voor haar rekening te nemen.

Joeri Pool: "Zorgen dat onze helden veilig hun werk kunnen doen moet absolute prioriteit hebben. Dat mensen zelf beschermende kleding doneren is goed, maar daar mag het niet vanaf hangen. De overheid moet de gezondheid van onze hulpdiensten kunnen garanderen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.