Leerlingen van Greijdanus Schoolkoor in Zwolle zingen thuis: Koorantaine

Het Greijdanus Schoolkoor van het Greijdanus College in Zwolle heeft tijdens de coronacrisis een andere naam: Koorantaine. Het koor bestaat uit zo'n dertig leerlingen die thuis zingen, daar een video van maken en die naar school sturen. Daar wordt alles samengevoegd en bewerkt. Alle samenvoegde video's vormen het koor.

Het idee voor Koorantaine ontstond in een WhatsAppgroep van leerlingen en docenten. Muziekdocent Herman Weelink ving dit op en maakte er meteen werk van. De leerlingen waren enthousiast over het plan.

Het stuk heet 'Wij Blijven Zingen'. En dat is precies wat de leerlingen van het schoolkoor willen blijven doen, vooral nu ze zoveel mogelijk thuis moeten blijven.

Thuis zingen

Iedere leerling kreeg een op maat geschreven stuk toegezonden. Dat moesten ze thuis zingen en filmen. De school heeft daar een geluidsmix van laten maken. Als klap op de vuurpijl is er ook nog een videoclip gemaakt.

Concert afgelast

Op het resultaat zijn de leerlingen en de school erg trots. De leerlingen die in het koor zitten, doen niets liever dan zingen. Op 4 april zouden ze in theater De Spiegel bij een groot concert zingen. Daar zouden zeker 250 leerlingen aanwezig zijn. Maar dat gaat vanwege de corona-uitbraak niet door.

Smaakt naar meer

Een volgend nummer is al in de maak. De leerlingen werken nu aan het lied 'The Sound of Silence' van Simon & Garfunkel. Binnenkort zal ook die video op Youtube te zien zijn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle Greijdanus Nieuws
Deel dit artikel: