Na persoonlijk faillissement ook bedrijf van mishandelaar deurwaarder op de fles

Dikken Logistics BV in Zwolle is vandaag failliet verklaard door de rechtbank. Het faillissement hing al een tijdje in de lucht. De eigenaar uit Nieuwleusen is onlangs veroordeeld voor het mishandelen van een deurwaarder en werd vorig jaar al persoonlijk failliet verklaard.

De man wilde zijn transportbedrijf opdoeken en had via een brief aan de chauffeurs laten weten dat ze ander werk moesten zoeken. Omdat er geen pensioen was afgedragen, spande het pensioenfonds een reeks rechtszaken tegen hem aan. Hij moest uiteindelijk drie ton betalen.

Een deurwaarder die vervolgens langs kwam bij de woning van de eigenaar werd vervolgens anderhalf uur lang gegijzeld en met een metalen buis geslagen door de transportondernemer en zijn echtgenote. Hiervoor werd een gevangenisstraf van vier jaar opgelegd.

Kort daarop werd hij persoonlijk failliet verklaard. Vandaag werd ook Dikken Transport BV, één van zijn bedrijven, failliet verklaard.

Nog een faillissement
Behalve Dikken Logistics BV werd er vandaag nog een bedrijf failliet verklaard. Het gaat om Arie's Schilderwerken VOF uit Enschede. Het bedrijf handelde onder de naam Van der Laan Schilderwerken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.