Weer elf man op de grasmat in stadion Heracles Almelo: elf deejays geven show via livestream

Eindelijk stonden er gisteravond weer elf spelers op de groene mat van Heracles Almelo. Geen voetballers deze keer, maar elf deejays die een avondvullend concert gaven vanaf het hoofdveld. De tribunes waren leeg, maar het feestje was te volgen via internet.  

Doordat evenementen zijn verboden hebben ook deejays niks te doen. Aangezien deejay Bram Weys uit Almelo bezig wil blijven, bracht hij tien collega's samen in het stadion van Heracles. Van zeven uur 's avonds tot middernacht draaiden de deejays plaatjes vanaf het veld, compleet met lichtshow en rookmachine.

Zonder publiek

De dertienjarige Jelmer uit Delden, ofwel deejay Jelmex, trapte af om zeven uur. Draaien zonder publiek is wel wennen, vindt hij. "Aan de ene kant is het raar omdat er niemand is, maar aan de andere kant weet je wel dat er mensen thuis naar je luisteren en dat geeft een kick."

Deejays treden op in stadion Heracles (Foto: RTV Oost Jolande Verheij)
Deejays treden op in stadion Heracles (Foto: RTV Oost Jolande Verheij)

Zelfs met een leeg veld gaat Jelmer uit zijn dak op het podium. "Dit is wel heel tof, want ik draai nu niet meer en dan wil ik alles aanpakken. Je krijgt ook genoeg adrenaline van het draaien." 

Steun voor horeca

De actie in Erve Asito is ook bedoeld om de horeca in Almelo te steunen: "We doen dit namens Steun horeca Almelo en staan hier vrijwillig. We willen de horeca zo een hart onder de riem steken. Tegelijk laten we zien dat we niet stilzitten, maar graag wat willen blijven doen", vertelt Bram Weys.

Corona-proof

Ondanks dat er geen publiek is, zijn er nog best veel mensen tegelijkertijd in het stadion. Maar met strakke coronaregels is het veilig, vindt Weys. In het stadion staan allemaal bordjes en hangen papiertjes om iedereen eraan te herinneren om afstand te houden. Na elk optreden wordt eerst de mengtafel ontsmet.

Na elk optreden wordt de mengtafel schoongemaakt (Foto: RTV Oost Jolande Verheij)
Na elk optreden wordt de mengtafel schoongemaakt (Foto: RTV Oost Jolande Verheij)

Ook mag niemand onnodig in het stadion zijn. Bram Weys is daar streng in. "Zelfs de deejays mogen hier niet blijven, ze komen een paar minuutjes voor hun optreden aan en gaan direct na hun show weer weg. Het moet hier geen feestje worden, dat feestje is in de huiskamer."

Succes

De elf deejays uit Almelo en omgeving draaiden elk twintig minuten. In totaal volgden 1475 mensen de livestream. Een groot succes, vindt Bram: "We hoopten vooraf op zo'n 500 kijkers, dit is gewoon drie keer zoveel. Dit is fantastisch. Het was echt een superavond."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: