Stam tekent voor anderhalf jaar bij Cincinnati, Bakkati opnieuw assistent

Jaap Stam wordt de nieuwe trainer van FC Cincinnati in de Verenigde Staten. De Kampenaar tekent een contract voor anderhalf seizoen met een optie voor nog een jaar.

Said Bakkati gaat opnieuw mee als assistent. De voormalige rechtsback was eerder ook bij Jong Ajax, Reading, PEC Zwolle en Feyenoord al de rechterhand van Stam.

Stam zat zonder club nadat hij in oktober opstapte bij Feyenoord. Bakkati bleef wel aan als assistent-trainer bij de Rotterdamse club, maar vertrekt daar nu dus.

Herenigd

Bij FC Cincinnati wordt het tweetal herenigd met technisch directeur Gerard Nijkamp, die Stam en Bakkati ook naar PEC Zwolle haalde.

Stam wordt bij de club in Ohio de opvolger van een andere oud-coach van PEC Zwolle: Ron Jans. Jans stapte in februari op nadat hij in verband werd gebracht met een vermeend racistisch incident.

Hekkensluiter

Cincinnati is één van de drie hekkensluiters in de Eastern Conference van de MLS. De competitie, die in maart begon, werd na twee speelrondes gestaakt vanwege het coronavirus. Cincinnati had beide wedstrijden verloren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: