Eredivisie volleybal begint in oktober met Overijsselse derby

Voor de volleybalsters in de eredivisie moet het nieuwe seizoen op zaterdag 10 oktober van start gaan. Dat staat in het conceptprogramma dat volleybalbond Nevobo heeft gepresenteerd. Op de eerste speeldag staat meteen de derby tussen Eurosped uit Vroomshoop en Regio Zwolle Volleybal op de rol.

Set-Up'65 begint met een uitwedstrijd tegen Talentteam Papendal en Apollo 8 moet op bezoek bij Sliedrecht Sport, de ploeg die vorig seizoen aan de leiding ging toen de competitie werd afgebroken vanwege de coronapandemie. 

Foutje

Binnensporten kunnen normaal gesproken op 1 juli weer beginnen. Bij de eerdere door het kabinet aangekondigde versoepeling van de coronamaatregelen bleken onder meer sportscholen en sportkantines hun deuren te mogen openen, maar bleef het stil rond de binnensporten.

"Een communicatiefoutje", zei Gerard Dielessen, directeur van NOC*NSF, donderdag. "Ik heb de verzekering van VWS dat ook binnensporten straks worden meegenomen als definitief bekend wordt wat er na 1 juli mag. Op voorwaarde natuurlijk dat de coronacijfers niet de verkeerde kant op gaan."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: