Grote uitslaande brand in Deventer legt autobedrijf in de as

Een autobedrijf op het industrieterrein bij Deventer is vannacht verwoest door een grote uitslaande brand. Vanwege de flinke rookwolken die bij de brand ontstonden, werd een NL-Alert afgegeven. Uit voorzorg werden ongeveer veertig omwonenden geëvacueerd, zij mogen inmiddels hun huis weer in.

De brand was in een bedrijfsgebouw aan de Danzigweg dat wordt gedeeld door een metaal- en autobedrijf. De politie ging rond vier uur vannacht naar de plek toe vanwege een melding van een inbraak. Toen ze daar aankwam, sloegen de vlammen al uit het dak van het autobedrijf.

Evacuatie 

De brandweer schaalde al snel op naar een zeer grote brand en ging met meerdere voertuigen ter plaatse om het vuur te bestrijden. Uit voorzorg werden er veertig bewoners van een nabijgelegen woonwagencomplex geëvacueerd. Zij werden opgevangen in een ander pand op het industrieterrein. Inmiddels mogen zij weer hun huis in. 

Er zijn bij de brand geen gewonden gevallen. Enkele omwonenden die rook hadden ingeademd zijn door ambulancepersoneel nagekeken, maar hoefden niet naar het ziekenhuis.

Tekst gaat verder onder de foto

Zeer grote brand bij metaalbedrijf in Deventer (Foto: Rens Hulman / News United)
Zeer grote brand bij metaalbedrijf in Deventer (Foto: Rens Hulman / News United)

Rookwolken

Bij de brand ontstonden grote rookwolken. Er is daarom rond 4.45 uur een NL-Alert afgegeven voor de wijk Colmschate en een gedeelte van Deventer. Mensen werden daarin opgeroepen ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te schakelen. 

Het is niet bekend of er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. Het autobedrijf is volledig in de as gelegd, bij het metaalbedrijf lijkt het te zijn gebleven bij rook- en roetschade.

De brandweer is inmiddels klaar met het blussen van het vuur. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. 

Uitslaande brand in Deventer legt autobedrijf in de as (Foto: News United / Rens Hulman)
Uitslaande brand in Deventer legt autobedrijf in de as (Foto: News United / Rens Hulman)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Deventer 112 brand Nieuws
Deel dit artikel: