Wat vind jij: Ik steun de boerenacties nog steeds

De Overijsselse boeren roerden zich weer de afgelopen dagen. Massaal meldden zij zich bij politiebureaus om aangifte te doen tegen landbouwminister Carola Schouten en haar nieuwe veevoerbeleid. Maar daar bleef het niet bij.

Vrijdagmiddag reden de boeren na hun aangifte door naar Holten en Wilp, waar zij in de spits de A1 blokkeerden. Zaterdag was het distributiecentrum van de Albert Heijn in Zwolle aan de beurt; ruim een uur lang konden tientallen vrachtwagens er niet laden en lossen. Die nacht trok een colonne trekkers toeterend door de binnenstad van Deventer.

"De maat is vol", stellen de actievoerders, die in het strenge veevoerbeleid het zoveelste bewijs zien dat de minister uit is op het kapotmaken van de landbouwsector. Een standpunt dat al vanaf de eerste boerenacties in oktober vorig jaar landelijk op brede steun kan rekenen.

Maar de acties van dit weekend, gebruikt om juist dít standpunt kracht bij te zetten, lijken ten koste te gaan van die breedgedragen sympathie. Niet alleen op sociale media klinken steeds meer morrende geluiden, ook CDA-Kamerlid én boer Maurice von Martels waarschuwt de boeren dat ze niet te ver moeten gaan: "Dit gaat zich tegen de sector keren. Op een gegeven moment is de goodwill verspeeld. Het gaat dikwijls te ver en de sector moet oppassen dat er geen grenzen worden overschreden."

Hoe sta jij erin? Blijf jij de boeren steunen of is de grens inmiddels bereikt? Laat het weten door te stemmen én praat met ons mee in de reacties of op Facebook

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
wat vind jij boerenprotest Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren