Vierduizend Twentenaren melden zich aan voor corona-app, loting nodig voor testweek

Voor de proef met de corona-app in Twente hebben zich zo'n 4.000 Twentenaren aangemeld. Aan de testweek kunnen slechts 1.500 mensen meedoen. Er was loting nodig om te bepalen wie mee mag doen.

Vanaf vandaag gaat de ontwikkeling van de corona-app, genaamd CoronaMelder, een volgende fase in. Na een interne test binnen de universiteit van Twente wordt er nu een zogenoemde veldtest uitgerold. Deze is bedoeld om de werking te testen en te verbeteren. Of Nederland de app inderdaad gaat gebruiken, beslist het kabinet volgende week.

Komende week wordt de app getest door inwoners van Twente. Zij zijn afkomstig uit de veertien verschillende gemeenten die vallen onder de GGD-regio Twente. Er zijn 1.500 mensen die mee kunnen doen. De komende dagen hebben zij de tijd om de app daadwerkelijk te downloaden en de vragenlijsten in te vullen. Vrijdag is duidelijk hoeveel van hen dit gedaan hebben.


Sneller afzonderen

De app moet de GGD'en helpen uitzoeken met wie coronapatiënten in contact zijn geweest. Die mensen zijn misschien besmet geraakt en kunnen daarover via de app worden gewaarschuwd. Het doel is dat zij zich sneller kunnen afzonderen en voorkomen dat zij het virus op hun beurt aan anderen doorgeven.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Coronavirus Corona-app Nieuws
Deel dit artikel: