Faillissement Kampense zorginstelling IkZijnWij nog niet afgerond

Het faillissement van zorginstelling IkZijnWij uit Kampen is nog niet afgerond, blijkt uit het tweede faillissementsverslag van curator Van der Kolk. Over de oorzaak van het faillissement schrijft de curator niets nieuws. Wel dat vijf cliënten van het zorgbureau meer dan een jaar geen huur en zorgkosten betaalden, omdat pgb's niet werden uitbetaald.

De betalingsachterstanden van de vijf cliënten lopen in de vele tienduizenden euro's. Twee cliënten hebben inmiddels een bedrag van bijna 20.000 euro overgemaakt aan de curator over de periode november 2019 tot maart van dit jaar. Dat geld kwam beschikbaar, omdat de rechter eind vorig jaar oordeelde dat de gemeente Kampen de pgb's moest uitbetalen.

Over de periode van vóór november 2019 loopt nog een procedure tussen de cliënten en de gemeente Kampen over het beschikbaar stellen van de pgb's. In zijn tweede faillissementsverslag schrijft curator Van der Kolk dat de advocaat van de cliënten verwacht dat een vonnis nog wel even op zich laat wachten. Van der Kolk gaat ervan uit dat de gemeente Kampen ook deze pgb's uiteindelijk zal moeten uitbetalen.

Verschillende geldstromen

Verder blijkt uit het faillissementsverslag dat de gemeente Kampen nog zo'n 46.000 euro moet betalen aan het failliete IkZijnWij voor diensten die voor en na het faillissement zijn verleend. Onduidelijk is hoeveel Kampen daadwerkelijk moet overmaken aan de curator, omdat de gemeente ook geld heeft geleend aan het zorgbureau.

Eerder werd al bekend dat het faillissement van IkZijnWij werd aangevraagd door het pensioenfonds, omdat er gedurende een jaar geen pensioenpremies werden afgedragen voor de 32 personeelsleden. Inmiddels heeft curator Van der Kolk achterhaald dat er vijftien partijen zijn die geld tegoed hebben. In totaal gaat het om een bedrag van ruim 130.000 euro.

Derde verslag

Wanneer curator Van der Kolk het faillissement van de zorginstelling kan afronden, is onbekend. In september verschijnt er een derde faillissementsverslag.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: