Ellen Jansen gaat voor Spaans avontuur bij Valencia

De loopbaan van Ellen Jansen uit Markelo krijgt een vervolg in Spanje. De 27-jarige international van het Nederlands elftal heeft een contract getekend bij Valencia. Ze ligt tot de zomer van 2022 vast bij de Zuid-Spaanse club.

Jansen had haar vertrek bij Ajax al aangekondigd en gaat nu voor haar eerste internationale avontuur op clubniveau. "Het wordt mijn eerste voetbalervaring in het buitenland", begint de Twentse op de website van haar nieuwe werkgever. "Maar ik heb het gevoel dat ik er klaar voor ben. Ik kijk ernaar uit om het team en club buiten het veld te helpen met mijn ervaring in de Champions League en het WK. En op het veld hoop ik dat ik doelpunten kan maken en mijn teamgenoten kan helpen."

FC Twente
Jansen, die met de Oranje Leeuwinnen als tweede eindigde op het laatste WK, groeide voor haar periode bij Ajax uit tot een icoon van FC Twente Vrouwen. De spits groeide uit tot topscorer aller tijden en maakte de opmars mee van Twente aan de hand van meerdere landstitels en successen in de Champions League.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: