Diepe Hel Holterbergloop durft het aan: evenement dit najaar gaat door

Als een van de eerste atletiekevenementen kondigt de Diepe Hel Holterbergloop aan dat de wedstrijd dit najaar doorgaat. De 33ste editie van de loop over de Sallandse Heuvelrug is in verband met corona wel aangepast.

De afstanden over 6, 10 of 21 kilometer starten op 25 oktober vanuit Nijverdal. Start- en finishlocatie worden van elkaar gescheiden om te zorgen voor een grote onderlinge ruimte tussen deelnemers. Ook zullen de deelnemers gefaseerd van start gaan, waarbij de snelste lopers het eerst vertrekken. Dit betekent wel dat er zo'n 1000 lopers minder kunnen deelnemen. 

Aanpassingen

Het parcours van de 10 km is aangepast. Normaal gesproken worden de deelnemers aan deze afstand per bus naar de start midden op de Sallandse Heuvelrug vervoerd, maar dit jaar worden er geen bussen ingezet. Ook is er na afloop geen prijsuitreiking met bloemen en podium.

Daarnaast is de zogenoemde Night Run, die de laatste jaren op de zaterdagavond werd gehouden, geschrapt.

"Het wordt geen eenvoudige opgave om volgens de corona-richtlijnen alles te organiseren maar we denken dat het kan", zegt organisatievoorzitter Hans Stokvis. 

De Diepe Hel Holterbergloop geldt dit jaar door de coronamaatregelen dan ook niet als een officiële wedstrijd, maar als een prestatieloop. De wandeltochten maken wél deel uit van het evenement. De inschrijving start 2 augustus.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Sport Salland Sallandse Heuvelrug Nieuws
Deel dit artikel: