Medewerkers hoofdkantoor Wehkamp in Zwolle leggen komende dagen werk neer

De medewerkers van het hoofdkantoor van Wehkamp in Zwolle gaan de komende dagen staken. De webwinkel kreeg van vakbond FNV tot maandagmiddag twee uur de tijd om met een beter sociaal plan te komen voor de 82 medewerkers die hun baan verliezen bij een reorganisatie. De twee partijen hebben geen akkoord bereikt.

Omdat er nog geen overeenkomst is, hebben de medewerkers van het distributiecentrum in Maurik nu al het werk neergelegd. Het personeel in Zwolle kondigt aan vanaf morgenochtend tien uur het werk neer te leggen.

De vakbond verwacht dat ook leveranciers van Wehkamp, zoals BCC en Beter Bed, hinder ondervinden van de werkonderbrekingen. "We hadden dit liever voorkomen, maar de mensen bij Wehkamp zijn het echt zat. Steeds meer collega’s sluiten zich nu aan bij FNV en doen mee aan de staking", aldus FNV-bestuurder Ali Aklalouch.

Eerdere onderhandelingen

De vakbond onderhandelde drie keer met Wehkamp over een sociaal plan, en wees het eindaanbod van de winkel afgelopen donderdag af. De Britse eigenaar van Wehkamp, de investeringsmaatschappij Apax Partners, wil het distributiecentrum in Maurik in Gelderland sluiten en verkopen. De reorganisatie treft ook het hoofdkantoor en deels het distributiecentrum in Zwolle.

FNV wil dat er een goede ontslagvergoeding komt voor iedereen die zijn baan kwijtraakt. Ook wil de vakbond meer geld voor begeleiding naar ander werk en voor scholing, zodat ontslagen werknemers meer kans hebben om weer aan werk te komen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Ondernemend Overijssel Wehkamp Zwolle Nieuws
Deel dit artikel: