PEC Zwolle begint voorbereiding met nederlaag bij SC Cambuur

PEC Zwolle is de oefencampagne voor het nieuwe seizoen begonnen met een nederlaag bij SC Cambuur. In Leeuwarden werd het 2-0 voor de ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie.

Trainer John Stegeman begon met een elftal dat naar verwachting ook in de Eredivisie aan de start zal staan. Alleen doelman Mike Hauptmeijer en Sam Kersten zullen in september waarschijnlijk niet bij de eerste elf horen. Kersten was de vervanger van de geblesseerde Thomas Lam en Hauptmeijer mocht zich als enige de hele wedstrijd laten zien.

De thuisploeg was de betere in de eerste helft en dat kwam na een kwart wedstrijd tot uitdrukking door een treffer van Robert Mühren. Namens PEC kreeg Saymak een kans, maar scoorde niet. Na rust verving Stegeman tien spelers.

De eerste twee kansen van de tweede helft waren echter ook voor de thuisploeg. Na een klein uur was het opnieuw raak. Giovanni Korte zette Cambuur op 2-0. Mike van Duinen was de gevaarlijkste man bij Zwolle, maar wist het net niet te vinden. Kort voor het einde was Issa Kallon nog dicht bij de derde voor Cambuur, maar die kwam er niet.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
PEC Zwolle Zwolle Betaald voetbal Voetbal Sport
Deel dit artikel: