Heracles Almelo haalt verdediger Marco Rente op bij Borussia Dortmund

Marco Rente heeft een driejarig contract getekend bij Heracles Almelo, met een optie voor nog een seizoen. De 23-jarige mandekker uit Duitsland komt over van het tweede elftal van Borussia Dortmund. 

"Heracles Almelo staat bekend als een club waar je als speler tijd en ruimte krijgt om te groeien", laat Rente weten na het zetten van zijn handtekening.

Volgende stap

"Gesprekken met Tim Gilissen en trainer Frank Wormuth hebben dat bevestigd. Ik wil hier een volgende stap in mijn ontwikkeling maken en zo mijn bijdrage leveren aan de prestaties van de club."

 

Geslaagde zoektocht

Technisch directeur Tim Gilissen is eveneens blij dat Heracles erin is geslaagd Rente vast te leggen. "Met Marco erbij hebben we de benodigde extra rechter centrale verdediger. Hij heeft de kenmerken die we zoeken op die positie. We denken dat hij het in zich heeft binnen afzienbare tijd door te groeien naar het vereiste Eredivisieniveau."

Rente stond sinds 2018 onder contract bij Borussia Dortmund II, waar hij 46 officiële wedstrijden speelde. In de buurt van een plek in de hoofdmacht van de Duitse topclub kwam Rente nooit. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: