Lokale omroepen Almelo, Borne en Haaksbergen stappen uit samenwerkingsverband 1Twente

De lokale omroepen van Almelo, Borne en Haaksbergen stappen uit het samenwerkingsverband 1Twente. De drie zijn het niet eens met de gang van zaken binnen de samenwerking tussen meerdere lokale omroepen.

De samenwerking bestaat sinds 2012 en begon met tien omroepen. Het doel was om samen te werken op redactioneel en professioneel gebied. De laatste jaren waren er nog vijf omroepen over. Naast Almelo, Borne en Haaksbergen doen ook Hengelo en Enschede mee.

De toegevoegde waarde van de samenwerking werd het afgelopen jaar steeds minder, menen de vertrekkende omroepen. "Bovendien zijn er recente bestuurlijke ontwikkelingen en een beleidsmatige wijziging, waarbij het samenwerkingsverband meer het karakter krijgt van een fusie-omroep", schrijven ze in een gezamenlijke verklaring.

Onlangs besloot de gemeenteraad van Borne nog de zendmachtiging van RTV Borne te gunnen aan een nieuwe partij. RTV Borne was niet het enige lokale nieuwsmedium in het dorp dat een licentie aanvroeg. Ook Borne Boeit deed dat en die partij kreeg de voorkeur van de raad. 

De terugtrekking uit 1Twente zorgt ervoor dat Almelo, Borne en Haaksbergen openstaan voor samenwerkingen met andere lokale omroepen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Regio Enschede Regio Almelo Regio Hengelo Nieuws
Deel dit artikel: