Tieners op scooters beroven leeftijdsgenoten met geweld op Rutbeek

Op recreatiegebied Rutbeek bij Enschede zijn vijf jongeren maandagavond beroofd door zes leeftijdsgenoten op scooters. De overvallers sloegen twee van de slachtoffers in hun gezicht en wisten een telefoon buit te maken.

Het incident vond maandagavond rond half acht plaats. Een groep van vijf jongeren liep op dat moment op de Eggelmorsweg toen zij drie scooters aan zag komen rijden vanaf het bospad aan diezelfde weg. De scooterrijders gedroeg zich erg vervelend en waren duidelijk uit op trammelant.

De groep jongeren liep gewoon verder, maar werd achterna gereden door de jongens op de scooters. Ze riepen daarbij dat zij de rugzak van de groep jongens wilden hebben. Toen dit geweigerd werd, sloegen de overvallers twee van de jongens in hun gezicht. Een van hen moest zich bij een dokter laten behandelen. Uiteindelijk is het gelukt om van een van de jongens uit de groep een telefoon af te pakken.

16/17 jaar
De overvallers zijn weggereden op hun scooters. Volgens de politie gaat het om zes jongemannen van ongeveer 16/17 jaar met een lichtgetint uiterlijk. De politie is op zoek naar getuigen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
beroving 112 Regio Enschede Nieuws
Deel dit artikel: