Olst-Wijhe trekt definitief de portemonnee voor beveiliging onbewaakte spoorwegovergang Oude Allee

De gemeenteraad van Olst-Wijhe heeft ingestemd met het plan om 187.500 euro beschikbaar te stellen voor de spoorwegovergang in de Oude Allee. Het geld wordt gebruikt om de onbewaakte overgang om te bouwen naar een bewaakte. "Met dit besluit van de raad blijft het geliefde wandelrondje behouden en kunnen zowel landbouwvoertuigen als hulpdiensten gebruik blijven maken van de overgang", vertelt wethouder Marcel Blind.

"Het duurt nog even voordat de schop in de grond gaat, maar het is nu in elk geval zeker dat de overgang open blijft én veiliger wordt", aldus Blind. Oorspronkelijk zou de gemeenteraad in november een besluit nemen, maar dit is drie maanden naar voren gehaald.

ProRail had bij Olst-Wijhe aangegeven dat de kosten voor de beveiliging van een spoorweg fors zijn toegenomen. Wanneer de raad voor 1 september akkoord gaf, bleef de bijdrage voor de gemeente gelijk. ProRail kan de werkzaamheden in de Oude Allee dan combineren met de bouw van een nieuw regelstation en de verwijdering van het derde spoor bij het station in Olst.

De werkzaamheden beginnen in 2022.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Salland Olst-Wijhe Nieuws
Deel dit artikel: