Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Het stadhuis van Enschede
Foto: RTV Oost / Rogier van den Berg fullscreen

Gemeente Enschede maakt afspraken met scholen om leegstand tegen te gaan

Geplaatst 27 nov 2015 - 23:58
Gewijzigd 13 feb 2016 - 15:02

De gemeente Enschede heeft samen met een aantal schoolbesturen in de gemeente afspraken gemaakt om leegstand van basisschoolgebouwen tegen te gaan.

De komende tien jaar wordt een aantal scholen samengevoegd. Ook wordt een huurcontract beëindigd en worden bepaalde noodlokalen verwijderd.

2,5 miljoen euro minder

Met ingang van dit jaar krijgt de gemeente van het Rijk circa 2,5 miljoen euro minder voor onderwijshuisvesting. Een gedeelte van dit geld gaat nu rechtstreeks naar scholen. Reden daarvoor is dat het Rijk van mening is dat gemeenten minder aan onderwijshuisvesting uitgeven dan dat zij ontvangen.

Met de herstructureringsoperatie speelt de gemeente 23 lokalen vrij met een vloeroppervlakte van ongeveer 2510 vierkante meter. De opbrengst daarvan is op korte termijn zo'n 181.550 euro.

De maatregelen op langere termijn kunnen nog eens jaarlijks 311.600 euro opleveren. Om de verhuisbewegingen mogelijk te maken, hebben de schoolbesturen en de gemeente een eenmalig bedrag van bijna 440.700 euro nodig. De gemeenteraad moet hier nog toestemming voor geven.

Meer lezen over: