Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Roy van den Berg
Foto: BEAT Cycling Club fullscreen
De media wordt geladen ...

Roy van den Berg naar eerste Nederlandse commerciële baanploeg BEAT

Geplaatst 10 aug 2017 - 14:33
Gewijzigd 10 aug 2017 - 16:53

Baanwielrenner Roy van den Berg uit Kampen gaat volgend seizoen rijden voor BEAT Cycling Club, de eerste Nederlandse commerciële baanploeg. Zijn ploeggenoten worden vijfvoudig wereldkampioen Theo Bos en Olympisch zilverenmedaillewinnaar Matthijs Büchli.

"Ik ben erg onder de indruk van de aanpak van BEAT", aldus Van den Berg. "Ze hebben een professionele setting gecreëerd, een mooi programma samengesteld en een 'wij'-gevoel neergezet binnen de volledige club. Ik ben dan ook heel trots om hier onderdeel van uit te mogen maken. Ik hoop hierdoor nog meer kwaliteit te kunnen leveren in training, wat moet resulteren in mooie prestaties op de grote kampioenschappen."

BEAT richt zich komend seizoen op de wereldbekerwedstrijden in Polen en Groot-Brittannië, het NK baanwielrennen en het WK baanwielrennen in Apeldoorn. BEAT komt tijdens de wereldbekerwedstrijden uit op de teamsprint, de individuele sprint, de keirin en de kilometer tijdrit.

"Naast de individuele doelen van de renners in verschillende disciplines, richt het team zich op de teamsprint. We hebben hiervoor een complementair team samengebracht. Door de individuele sterktes van elke renner te combineren vormen we een team dat op het hoogste niveau mee kan doen voor de overwinning," zegt teamcoördinator Theo Maucher. "De structuur van een profteam biedt nieuwe sportieve mogelijkheden en kansen door het best mogelijke programma, materiaal en begeleiding bijeen te brengen."

De KNWU zegt het initiatief toe te juichen. "Een praktisch voordeel van een extra baanteam is dat het mogelijk is om bij meer wedstrijden met Nederlandse renners aanwezig te zijn, waardoor er meer punten behaald kunnen worden voor de UCI-ranking. En dit kan positief uitpakken voor het aantal startplekken tijdens het WK", meldt de wielerunie in een verklaring.