Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Jan Greve
Foto: KNHS fullscreen
De media wordt geladen ...

Fokker Jan Greve uit Haaksbergen in nopjes met zege van 'zijn' paard op Military

Geplaatst 08 okt 2017 - 19:35
Gewijzigd 08 okt 2017 - 22:20

De Nieuw-Zeelander Tim Price schreef zondag de Military van Boekelo op zijn naam en dat bewerkstelligde hij met zijn merrie Cekatinka. Dat betekent dat de overwinning ook een Twents tintje krijgt want het paard is gefokt door Jan Greve uit Haaksbergen. 

Het toegestroomde publiek in Boekelo had zondag graag gezien dat Nederlander Tim Lips de zege zou opeisen, maar hij werd uiteindelijk tweede en daar was Greve niet rouwig om. Het winnende paard Cekatinka van Tim Price komt namelijk uit de stal van Greve en heeft de eerste drieënhalve jaren van zijn leven in Haaksbergen doorgebracht. "Ik ben heel blij", zei de verheugde fokker na afloop. "Dit is een Twentse overwinning, echt geweldig."

Fokken voor de topsport

"Ik heb het beestje gefokt en na 3,5 jaar is ze naar Engeland gestuurd. Judy Bradwell heeft haar verder opgeleid en uiteindelijk is die dan hier terechtgekomen. We fokken die paarden niet om ergens op een manegebedrijf te eindigen. We fokken voor de topsport en als dat dan lukt is dat geweldig", vertelde Greve met trots. In de audio het volledige interview met de winnende fokker.