Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Coureur Jarco Grotenhuis in actie
Foto: Erik de Ruiter sportfotografie Almere fullscreen
De media wordt geladen ...

Veldkamp Racingteam Hageveld uit Luttenberg stopt ermee

Geplaatst 10 okt 2017 - 11:05
Gewijzigd 10 okt 2017 - 15:32

Na elf jaar wegracen stopt het Racing Team Hageveld uit Luttenberg ermee. Het niet langer kunnen combineren van het dagelijks leven met de motorsport wordt als reden aangevoerd in een bericht dat het team op Facebook plaatst. 

Het racingteam ontstond elf jaar geleden uit een vriendengroep en is in de loop der jaren opgeklommen tot een vaste waarde in de NK Supercup 1000.

"Als je op dat niveau wilt blijven racen, dan moet dat racen je prio één of twee zijn", zegt teammanager Jeroen van Beek. "Maar iedereen moet werken, sommigen hebben een gezin gekregen en dan komt racen soms of plek drie of vier. Dat werkt dan gewoon niet meer."

Veel reacties

Het team krijgt veel reacties op het "breaking news" dat ze zelf op Facebook plaatsten. "Ik sta langs de A1, want mijn telefoon blijft maar gaan", lacht Van Beek. "Dat hadden we niet verwacht, maar het is toch wel een heel mooi en we zien het als compliment."

"Toch zagen veel mensen het niet aankomen", vertelt de teammanager. "Maar de mensen die zelf actief waren in de sport begrijpen het wel, want het is zwaar."

'We blijven liefhebbers'

Het afscheid van de motorsport valt de racers wel zwaar. Vooral ook door het contacten binnen 'het wereldje'. "We hebben zoveel prachtige mensen leren kennen in deze geweldige sport", vertelt Van Beek. "We zijn ook onze sponsoren in al die jaren, groot en klein, enorm dankbaar."

"Het zal altijd een liefhebberij van ons blijven, maar dan met iets minder druk op de ketel. Een aantal van ons is door het racen gaan werken in de motorbranche, dus er zal altijd betrokkenheid zijn bij motorsport. "

Nog één keer in actie

Aanstaand weekend zal het racingteam de laatste meters rijden tijdens de Race of Champions op het TT Circuit in Assen. Het team nodigt alle fans uit om nog één keer te komen kijken. 

Van Beek: "Na elf jaar op nationaal niveau actief te zijn geweest is het dan mooi geweest. Na de race zullen we samen het glas heffen op een goede afloop."

Oude beelden

Op Youtube staan nog beelden van het racingteam, opgenomen in 2012, waarin een portret van het team te zien is. Een mooi inkijkje.