Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Martine Smeets
Foto: Pro Shots fullscreen

Smeets met handbalsters in laatste seconden gelijk tegen Servië

Geplaatst 06 dec 2017 - 17:01

De Nederlandse handbalsters hebben het vierde duel in de groep van het WK in Duitsland gelijkgespeeld. In de laatste seconden maakte Nycke Groot de gelijkmaker tegen Servië: 26-26.

Het duel ging lang gelijk op, maar in de slotfase sloeg Servië een gaatje. Nederland vocht zich echter knap terug, met de gelijkmaker van Groot als hoogtepunt. Servië dacht in de allerlaatste seconde nog de winnende te maken, maar die werd afgekeurd. Martine Smeets uit Geesteren kwam tot drie treffers.

Stand

Oranje verloor zaterdag het eerste duel van Zuid-Korea, maar daarna werden China en Kameroen verslagen. Door het gelijkspel van vanmiddag komt Oranje op vijf punten uit vier duels. Servië en Zuid-Korea hebben zes punten uit vier wedstrijden.

Duitsland heeft er vijf en speelt later vandaag nog tegen China. Vrijdag is ons buurland de laatste tegenstander in de groepsfase. Dan moet Oranje winnen om niet tegen een sterke tegenstander te spelen in de achtste finales. Overigens is Nederland sinds gisteren al wel zeker van die volgende ronde.