Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Ronald Mulder
Foto: Pro Shots fullscreen

Vijf Overijsselse schaatsers definitief naar Olympische Spelen

Geplaatst 31 dec 2017 - 14:46

De selectiecommissie van de KNSB heeft zondagmiddag de definitieve olympische schaatsequipe bekendgemaakt. In februari zullen vijf Overijsselse schaatsers een gooi doen naar de medailles op de Olympische Spelen in Pyeongchang. 

Ronald Mulder 

Op de 500 meter van het OKT wist Ronald Mulder zich met groots machtsvertoon te plaatsen voor de Spelen. De sprinter uit Zwolle, houder van het nationaal record, won de kortste afstand in een toptijd van 34,49 en gaat daardoor op voor zijn derde Olympische Spelen. Vier jaar geleden in Sochi won hij brons op de 500 meter.

Jan Smeekens

Ook Jan Smeekens is voor de derde keer aanwezig op de Olympische Spelen. De regerend wereldkampioen uit Raalte kwalificeerde zich voor zijn favoriete 500 meter door derde te worden in een tijd van 34,87. Bij de Spelen in Sochi zag Smeekens het goud op de 500 meter met een paar duizendsten verschil naar Michel Mulder gaan, waardoor hij genoegen moest nemen met het zilver.

Jorien ter Mors

De Enschedese Jorien ter Mors plaatste zich op het OKT voor de olympische 1.000 meter. Ze won de afstand in een tijd van 1.15,83 en bleef de concurrentie daarmee ruimschoots voor. Ze zal haar olympische titel op de 1.500 meter niet verdedigen, want op die afstand redde ze het niet. Aangezien er maar twee schaatsers voor de 500 meter meegaan, is Ter Mors ook geselecteerd voor de kortste sprintafstand. Tevens zal ze uitkomen op het shorttrack. 

Lotte van Beek

Lotte van Beek, die na de Olympische Spelen van Sochi lange tijd uit de roulatie was, plaatste zich enigszins verrassend voor Pyeongchang. Op de 1.500 meter werd ze in een tijd van 1.55,51 knap tweede en gaat daardoor naar haar tweede Olympische Spelen. Vier jaar geleden won ze goud met de achtervolgingsploeg en pakte ze brons op de 1.500 meter.

Carlijn Achtereekte

Het worden de eerste Spelen voor Carlijn Achtereekte. De 27-jarige schaatsster uit Lettele stelde afgelopen woensdag een olympisch ticket veilig op de 3.000 meter door de derde tijd te noteren (4.03,99). Op de 5.000 meter kwalificeerde ze zich niet, want op die afstand werd ze zaterdag uiteindelijk vierde. 

Geplaatst voor de Olympische Spelen! :) Ik mag uitkomen op de 3000m in PyeongChang???? Super blij mee! Iedereen bedankt voor alle support #nieuwavontuur #genieten @lottojumbo_ice

Een bericht gedeeld door Carlijn Achtereekte (@carlijnachtereekte) op