Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Eurosped
Foto: Sportfoto-oost fullscreen

Eurosped haalt met Canadese Marisa Mota vervanger geblesseerde Kim de Wild

Geplaatst 05 jan 2018 - 22:03

Eurosped heeft snel een vervanger gevonden voor de zwaar geblesseerde libero Kim de Wild. De Canadese Marisa Mota is aangetrokken voor de tweede seizoenshelft.

Ze heeft naast een Canadees ook een Portugees paspoort en kan daardoor per direct aan de slag in Vroomshoop. De laatste vijf seizoenen speelde ze voor Dalhousi Tigers in Canada.

Passende vervanging

"Iedereen die direct betrokken is bij Team Eurosped weet dat het wegvallen van Kim de Wild een behoorlijke impact heeft gehad op het team", aldus bestuurslid technische zaken Diane Rademaker. "Kim was bezig aan een ijzersterk seizoen en wanneer zo’n belangrijke speelster wegvalt dan weet je dat het moeilijk wordt hier een passende vervanging voor te vinden. Gelukkig hebben we in de afgelopen jaren een goed nationaal en internationaal netwerk opgebouwd waardoor we snel konden schakelen en een vervangster hebben gevonden waar we hoge verwachtingen van hebben."

"Altijd van gedroomd"

Mota is blij met haar overang: "Ik heb er altijd al van gedroomd om mijn lievelingssport in Europa te kunnen bedrijven. Veel van mijn vrienden hebben deze droom al waargemaakt en ik ben blij dat ik dit nu ook zelf mag gaan ervaren. Ik heb goede dingen over Team Eurosped van mijn Nederlandse vrienden gehoord en vind het een grote kans om me als speelster verder te kunnen ontwikkelen. Ik kijk ernaar uit om samen met het team op jacht te gaan naar het kampioenschap."

Meer lezen over: