Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Jan Smeekens
Foto: ANP/Koen van Weel fullscreen

Smeekens gaat niet op zijn kop staan bij openingsceremonie Spelen

Geplaatst 08 feb 2018 - 15:17

Jan Smeekens is niet van plan als vlaggendrager vrijdag tijdens de openingsceremonie van Pyeongchang 2018 "op zijn kop" te gaan staan. "Maar ik heb wel een paar trainingskampen achter de rug", lacht de schaatser uit Raalte op de Gangneung Oval. "De techniek en de tactiek zijn bekend. Ik ga gewoon zwaaien met die vlag, meer niet."

Smeekens keek tevreden terug op de eerste ijstraining die hij net had afgewerkt. "Het voelde goed aan, als vanouds eigenlijk. Vorig jaar waren we hier natuurlijk ook al voor de WK afstanden en het is heerlijk om weer terug te zijn. Natuurlijk ga ik hier weer voor goud. Er zijn echter veel kanshebbers op de titel. Dat is het mooie van de 500 meter, die natuurlijk ook in Nederland heel sterk bezet is met meerdere medaillekandidaten."


Jarig

Smeekens viert zondag zijn 31e verjaardag, ruim een week voor zijn race op de 500 meter. "Het is alweer de derde keer dat ik jarig ben op de Spelen. Dat is misschien wel bijzonder, maar ik ben hier om te schaatsen en niet om jarig te zijn."


Bij de openingsceremonie wordt Nederland overigens door slechts elf sporters vertegenwoordigd. De overige 22 deelnemers van TeamNL gaan niet mee naar het stadion.


Ronald Mulder ook bij opening

Dat heeft te maken met het voorbereidingsprogramma van de sporters, van wie er veel al vroeg in actie komen in Zuid-Korea. Ronald Mulder uit Zwolle gaat wel naar de ceremonie, net als collega-schaatsers Anice Das, Patrick Roest, Kjeld Nuis, Esmee Visser, Kai Verbij, Annouk van der Weijden en Irene Schouten, skeletonster Kimberley Bos en snowboardster Cheryl Maas.