Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Redbad Strikwerda
Foto: Pro Shots fullscreen

Succescoach Redbad Strikwerkda keert weer terug bij Dynamo in Apeldoorn

Geplaatst 04 apr 2018 - 13:24
Gewijzigd 04 apr 2018 - 13:29

Succestrainer Redbad Strikwerda keert terug als coach van de volleyballers van Draisma Dynamo. De voormalige kampioenmaker van Landstede Volleybal volgt in Apeldoorn Bas Hellinga op die na dit seizoen stopt. Strikwerda was ook werkzaam bij de dames van Regio Zwolle.

"We hadden een lijst met namen gemaakt en er stond één naam bovenaan, die is het ook geworden. Hij komt toevallig ook nog uit Apeldoorn", zegt voorzitter Peter de Vries.

Terug op het oude nest

Strikwerda kwam als volleyballer ook uit voor Dynamo en was als trainer van de Apeldoornse club erg succesvol. Onder leiding van de 54-jarige Apeldoorner veroverde Dynamo in 2007, 2008 en 2010 de landstitel. Het zijn de laatste drie kampioenschappen van de twaalfvoudig landskampioen.

Apeldoorn

Nu is Strikwerda nog trainer van de Doetinchemse club Seesing Personeel Orion die met titelverdediger Abiant Lycurgus uit Groningen strijdt om het landskampioenschap. "Ik heb de uitgesproken wens om de tijd naast het volleybal effectief te besteden en tevens het gezin meer tijd te geven. Dat kan in Apeldoorn", aldus Strikwerda.

Wandelen

In de afgelopen jaren maakten we meerdere reportages met Redbad Strikwerda en liepen we onder meer met hem mee vanuit zijn woonplaats  Apeldoorn naar Zwolle. Dit naar aanleiding van een weddenschap na het behalen van het kampioenschap met Landstede. Bekijk hier de video.

Meer lezen over: