Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Lynn Valk
Foto: RTV Oost / Teun van der Velden fullscreen

Eerste WK-punten voor jonge motorcross debutant Lynn Valk

Geplaatst 12 apr 2018 - 15:55
Gewijzigd 12 apr 2018 - 16:12

Motorcrosser Lynn Valk (15) uit Nijverdal heeft haar eerste WK-punten ooit gepakt. Valk behaalde vier punten bij haar WK-debuut in het Italiaanse Arco di Trento.

Debuteren op een WK en dan direct punten pakken. Lynn is heel erg blij en trots op haar prestatie. De opening van de Women Motorcross World Championship vond plaats in Italië. 

Val(k) in de eerste race

Valk begon slecht aan de wedstrijd. In de eerste race botste ze met een tegenstander: "Ik kon er niet veel aan doen. Ik kwam in botsing maar gelukkig kon ik opstaan en de race afmaken." Uiteindelijk finishte ze als 26ste van de 40 deelnemers.

Goede tweede race

De tweede race ging stukken beter, Lynn wist als 17e te eindigen. "Ik ben ontzettend tevreden met dit resultaat. Ik haal nu vier WK-punten binnen en dat is een fijn begin." 

"Mijn moeder was enorm trots en stond te juichen langs de kant."

Portugal

Vanavond reizen Lynn en haar moeder naar Portugal. "Hier race ik mijn volgende WK-wedstrijd waar ik uiteraard weer punten hoop te behalen." Lynn heeft er zin in. "We gaan zien hoe het verloopt. Ik hoop weer punten binnen te halen en niet weer te vallen. Maar vooral weer genieten."

Italië, Duitsland en Nederland

Na haar race in Portugal rijdt Lynn nog wedstrijden in Nederland, Duitsland en nog twee keer in Italië. "Tijdens al deze races zijn punten te verdienen. Aan het einde van dit seizoen worden alle punten opgeteld en ontstaat er een eindstand. Het maakt mij niet uit waar ik eindig, het is pas mijn eerste seizoen."