Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Ronde van Overijssel 2014
Foto: Pro Shots fullscreen

'Internationale' Ronde van Overijssel live bij RTV Oost

Geplaatst 07 mei 2018 - 16:05

De Ronde van Overijssel is zaterdag live te zien bij RTV Oost. De uitzending begint om 14.30 uur. De finish wordt verwacht rond de klok van 17.00 uur in de straten van Rijssen.

In samenwerking met de organisatie en tv-producent Flavio Pasquino wordt de wedstrijd in de Topcompetitie in beeld gebracht, onder meer met een helikopter. Ook online en op radio veel aandacht voor de wielerklassieker. Op Radio Oost zijn ploegleider en voormalig Nederlands kampioen Rudie Kemna en verslaggever Tijmen van Wissing in koers.
 

Internationaal gezelschap
Maar liefs 24 verschillende nationaliteiten zijn terug te vinden op de voorlopige startlijst van Overijssels Mooiste. Renners uit Nederland, België, Estland, Australië, Zuid-Afrika, Groot-Brittannië, Verenigde Staten, Rusland, Duitsland, Taiwan, Zwitserland, Koeweit, Spanje, Frankrijk, Italië, Eritrea, Venezuela, Argentinië, Peru, Zweden, Noorwegen, Luxemburg, Hongarije en Moldavië zullen mogelijk starten. "Daarbij moeten we wel aantekenen dat de ploegen tot 72 uur voor de start de gelegenheid hebben om naar hartenlust te wisselen met hun renners", zegt Jos Lammertink, coördinator deelnemers van de Ronde van Overijssel. 
 
Geen Monkey Town
Bij de deelnemende teams is de afwezigheid van Monkey Town Continental Team het meest in het oog springend. Reden is dat de continentale formatie niet in staat is een team af te vaardigen als gevolg van een dubbel programma en een volle ziekenboeg. Zo is Nijverdaller Joey van Rhee nog niet inzetbaar vanwege knieproblemen en is Peter Schulting (Lemele) onlangs geopereerd aan een gebroken sleutelbeen. Ook Almeloër Wim Kleiman en Oldenzaler Maarten de Jonge zullen dus niet in de Ronde van Overijssel te zien zijn.  

 

Bolivia
Als vervanger van Monkey Town Continental Team staat Start Team Gusto uit Bolivia aan de start. Verder is Roompot - Nederlandse Loterij een in het oog springende naam. Het is namelijk het enige pro-continentale team aan het vertrek. Bijzonder team op de voorlopige startlijst is ook Massi- Kuwait team uit Koeweit, bestaande uit een mix van Spanjaarden en Koeweiti.