Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Joost Posthuma
Foto: Ronde van Overijssel fullscreen
De media wordt geladen ...

Koersdirecteur hoopt op meer wind en regionale winnaar in Ronde van Overijssel

Geplaatst 12 mei 2018 - 09:35
Gewijzigd 12 mei 2018 - 13:49

Onder prachtige weersomstandigheden start vanmiddag in Rijssen de 66-ste editie van de Ronde van Overijssel. "Voor het publiek is een zonnetje mooi, maar de wind mag van mij wel met kracht twee toenemen zodat we een zware koers gaan zien", zegt koersdirecteur Joost Posthuma. 

Het parcours is bijna 200 kilometer lang en biedt volgens Posthuma 'voor elk wat wils'. "Er zit van alles in; kasseien, smalle wegen en heuvels. Ik verwacht dat de renners er vanaf het begin invliegen en dat na Vriezenveen het kaf van het koren is gescheiden. De slag wordt waarschijnlijk op de Holterberg gemaakt." 

Regionale winnaar

De laatste regionale winnaar ging in 2000 over de finish; Bart Boom uit Enter. Posthuma hoopt dat de overwinning weer eens naar een Overijsselse renner gaat al is het deelnemersveld met vierentwintig nationaliteiten sterk internationaal gekleurd. "Maar Robin Löwik uit Vriezenveen kan een verrassende outsider zijn."

De Ronde van Overijssel wordt vanaf drie uur live uitgezonden op TV Oost. Ook op Radio Oost is er aandacht voor de Ronde van Overijssel.