Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Programma deze week
Foto: RTV Oost fullscreen

Programma: Spanning in het amateurvoetbal, laatste kans Landstede Basketbal

Geplaatst 15 mei 2018 - 11:05

De laatste weken in het amateurvoetbal komen eraan en die beloven spannend te worden. Voor het eerst vallen de beslissingen op doelsaldo en volgen er geen beslissingswedstrijden. Voor Landstede Basketbal is het D-day. Hieronder een overzicht van het programma van deze week.

Betaald voetbal

HHC Hardenberg verdedigt zaterdag de derde plek in de stand van de 2e divisie. In eigen huis speelt het in de voorlaatste ronde tegen FC Lisse, de nummer vijftien. Katwijk kan daar zaterdag te titel pakken, maar het is wel afhankelijk van het resultaat van Kozakken Boys.

Amateurvoetbal

In de 3e divisie strijden HSC'21 en Quick'20 nog steeds om lijfsbehoud. Beide ploegen hebben 35 punten en staan momenteel op een veilige plek. HBS heeft echter een punt minder en de 15e plek waar die ploeg nu op staat betekent nacompetitie. HSC speelt zondag tegen Jong De Graafschap en Quick'20 gaat op bezoek bij Quick.

In de hoofdklasse B is Berkum de enige ploeg die nog meedoet om de titel. Het heeft drie punten achterstand op koploper Eemdijk. Zaterdag gaat de Zwolse ploeg op bezoek bij SDC Putten. Excelsior'31 en Staphorst spelen tegen elkaar en Genemuiden ontvangt NSC Nijkerk. De ploeg van Jan van Raalte kan op papier nog kampioen worden, maar dan heeft het een wonder nodig.

In de 1e klasse D strijd SVZW nog steeds om promotie naar de hoofdklasse. Het heeft een gelijk aantal punten als Flevo Boys en zelfs het doelsaldo is exact gelijk. 

In de lagere klassen kunnen er komend weekend zes Overijsselse kampioenen bij komen. Op zaterdag zijn dat Enter Vooruit, Zalk en PH en op zondag TVC'28, Barbaros en VENO.

Vrouwenvoetbal

FC Twente strijdt bij de vrouwen met Ajax om de titel. Het verschil tussen de twee ploegen is twee punten in het voordeel van de Amsterdammers. Twente speelt vrijdag de Overijsselse derby tegen PEC Zwolle en op Tweede Pinksterdag staat de topper tussen Twente en Ajax in Hengelo op het programma. Zes dagen later is de laatste speelronde in de play-offs.

Basketbal

Landstede Basketbal moet vanavond winnen van ZZ Leiden in de halve finales van de play-offs, anders zit het seizoen erop. Leiden won de eerste drie wedstrijd van de best-of-7 en kan vanavond dus een finaleplaats bemachtigen. Als Landstede wint volgt er donderdag een vijfde wedstrijd. In de andere halve finale staat Donar met 3-0 voor tegen Rotterdam.

Gerelateerde artikelen:

Het programma, de uitslagen en standen