Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Nacht van Hengelo
Foto: Marike Gerritsen fullscreen

Nacht van Hengelo kiest weer voor wielerbeloften

Geplaatst 23 mei 2018 - 10:20

De wielerwedstrijd Nacht van Hengelo wordt dit jaar gereden door de grootste wielerbeloften van Nederland. Vorig jaar koos de organisatie voor wereldtoppers bij de vrouwen, maar dat bleek dit jaar onhaalbaar.

Freek de Boer, die het bestuur adviseert op het gebied van wielerzaken, licht toe: "We hadden bij de vrouwen een aantal namen in gedachten die we graag wilden hebben. Onder meer door trainingskampen en blessures bleek de beschikbaarheid dit jaar niet zo goed als het jaar voordien. Bij de profs van de mannen is dat ook al enkele jaren ook het geval. Als we iets organiseren, willen we het goed doen. Dan kunnen we beter kiezen voor jonge talenten. Dat is ons in 2016 goed bevallen. Door de goed gevulde prijzenpot, mogen we strijd verwachten van deze coureurs, die er als jonge honden in zullen vliegen." In 2016 ging de winst naar huidig prof Coen Vermeltfoort.

 

Sterke bezetting

De grote namen naar Hengelo halen is wel weer een doel voor de toekomst: "Vorig jaar waren we best wat verwend met de komst van onder andere een wereldkampioene en een olympisch kampioene, maar een sterke bezetting is wel waar we naar streven." Joey van Rhee uit Nijverdal is de eerste naam dit bekend is gemaakt voor de editie van 1 juni. Andere namen worden later bekendgemaakt.