Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Tom Dumoulin ziet af tijdens de loodzware bergrit in de Giro
Foto: ANP/Bas Czerwinski fullscreen

Ploegleider Marc Reef gelooft alsnog in Giro-zege Dumoulin: ''Hopen op inzinking Froome''

Geplaatst 25 mei 2018 - 20:03
Gewijzigd 25 mei 2018 - 20:11

Hengeloër Marc Reef had veel scenario's in zijn hoofd, maar wat vrijdag in de Ronde van Italië gebeurde, kon de ploegleider van Sunweb - het team van titelverdediger Tom Dumoulin - maar moeilijk geloven. 

"Dit had ik totaal niet verwacht. We wisten wel dat dit een lastige rit zou zijn en dat het klassement op de kop zou gaan. Dat Yates er zo doorheen zakt en Froome zo sterk zou zijn, zagen we niet aankomen'', aldus Reef, die zijn kopman Dumoulin als vijfde zag finishen.

Froome soleert naar de overwinning

Chris Froome ging 80 kilometer voor de finish er in zijn eentje vandoor. Reef: "We dachten: het is nog zo ver. Als we het verschil beperkt houden, moet hij op de laatste klim wel stil komen te staan. Maar dat gebeurde dus niet'', vervolgt hij zijn relaas.


Veertig seconden achterstand

De Giro eindigt zondag in Rome. Dumoulin, de winnaar van vorig jaar, moet veertig seconden op Froome zien goed te maken. "Zaterdag is de laatste lastige dag. Alles is nog mogelijk. Eerst hoopten we op een inzinking van Yates. Dat is gebeurd. Nu hopen we op een inzinking van Froome'', besluit Reef hoopvol.