Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Enschede Marathon 2018
Foto: RTV Oost \ Rogier van den Berg fullscreen
De nieuwe voorzitter: Bas Hulsbergen
Foto: Stichting Marathon Enschede fullscreen
De media wordt geladen ...

Nieuwe voorzitter Enschede Marathon wil evenement vergroten: 'Ook zaterdag erbij'

Geplaatst 01 jun 2018 - 08:15
Gewijzigd 01 jun 2018 - 08:17

Bas Hulsbergen, de nieuwe voorzitter van de Enschede Marathon, wil de marathon verlengen. Niet met extra kilometers, maar met een extra dag aan evenementen.

"De afstanden veranderen niet, maar er zijn wellicht mogelijkheden om van het hele weekend een geweldig evenement te maken", zegt Hulsbergen.

De 50-jarige Hulsbergen volgt vandaag Joop Hassink op als voorzitter van het loopevenement. Hij kan dus gelijk aan de slag met de plannen van het bestuur om van de marathon een weekend-evenement te maken.

Wetenschap

De organisatie denkt nog na over de mogelijkheden. "Je kunt denken aan activiteiten met muziek of evenementen waar onderzoek en wetenschap aan wordt gekoppeld", aldus de voorzitter.

"We hebben hier in Enschede een goede universiteit en een geweldige hogeschool. Er zit veel kennis, bijvoorbeeld op het gebied van technische geneeskunde. Die kennis valt wellicht te koppelen aan de marathon."

Gezonde groei

Dit jaar was de vijftigste editie van de Enschede Marathon, met een recordaantal deelnemers van bijna elfduizend. "Als dat aantal nog wat groeit is dat geweldig", zegt Hulsbergen. "Gezonde groei is mogelijk. Maar groter is niet per se beter. Hardlopers moeten wel steeds met plezier weer terugkomen."