Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Jorien ter Mors
Foto: Pro Shots fullscreen

IKO nieuwe hoofdsponsor schaatsploeg Jorien ter Mors

Geplaatst 11 jun 2018 - 14:04

IKO wordt de nieuwe hoofdsponsor van de schaatsploeg van Jorien ter Mors. 

De Enschedese olympisch kampioene moest na afgelopen seizoen op zoek naar een nieuwe sponsor nadat Team AfterPay stopte. Ter Mors wordt de nieuwe kopvrouw.

Sportieve route ontdekken

"Het is voor mij de perfecte omgeving om volledig voor het langebaanschaatsen te gaan", liet de drievoudig olympisch kampioene tijdens de presentatie in Groningen weten. "De mannen zijn voor mij ideaal om achteraan te schaatsen en ook met de vrouwen kan ik goed trainen. Ik geloof in de vernieuwende visie van het team en ik vind het leuk om samen met Team IKO te gaan ontdekken hoe we mijn sportieve route het beste kunnen invullen."

Naast sprintwereldkampioene Ter Mors maken komend seizoen ook Letitia de Jong, Jutta Leerdam, Bo van der Werff, Lennart Velema, Martijn van Oosten, Joost Born, Niek Deelstra en Daan Baks deel uit van Team IKO. De gebroeders Erwin en Martin ten Hove fungeren als coach.

Stroomversnelling

"Ons doel is om stap voor stap het team te laten groeien en toe te werken naar de Olympische Spelen van 2022 en 2026", aldus de teamleiding. "Met het aantrekken van Jorien komt dit proces in een stroomversnelling terecht. We mogen ons op dit moment zelfs de tweede ploeg van Nederland noemen."