Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Andrine Tomter
Foto: FC Twente fullscreen

FC Twente Vrouwen versterkt zich met Noorse international

Geplaatst 12 aug 2017 - 11:33
Gewijzigd 12 aug 2017 - 11:38

Andrine Tomter is de nieuwe aanwinst van FC Twente Vrouwen. De 22-jarige Noorse middenvelder heeft een contract voor één seizoen getekend bij de ploeg van Tommy Stroot.

Tomter komt over van Alvaldnes dat uitkomt in de hoogste afdeling van Noorwegen. Met de komst van de Noors international is de selectie compleet. De middenvelder krijgt in Enschede rugnummer 4 toebedeeld.

"Ontwikkeling als speler en mens"
Het is voor het eerst dat Tomter de stap naar het buitenland maakt. “Vanuit Noorwegen naar Nederland gaan voor mijn voetbalcarrière is op verschillende vlakken een mooie uitdaging voor mij", vertelt ze op de clubsite. "Het is voor het eerst dat ik voor een buitenlandse club ga spelen. Ik denk dat het goed voor mijn ontwikkeling is als speelster en als mens. Ik heb de dagen dat ik hier was een goede indruk gekregen van FC Twente Vrouwen maar ook FC Twente. Een mooie historie met veel ambitie naar de toekomst die goed bij mij past.”

Tommy Stroot
“Met de komst van Andrine is onze selectie compleet. Ze is voor ons een versterking op het middenveld maar kan ook heel goed achterin van waarde zijn. Buitenlandse speelsters geven vaak weer een andere dynamiek aan de groep die denk ik voor ons goed is. Met Andrine hebben we een hele positieve speelster die graag weer een volgende stap zet in haar carrière en dit samen met onze ploeg wil doen. Ze is fysiek sterk in de duels maar ook iemand die makkelijk voetbalt. Komende week sluit ze aan bij de groep", aldus trainer Tommt Stroot.