Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
De media wordt geladen ...
De media wordt geladen ...
Gladon juicht na zijn gelijkmaker
Foto: Pro Shots fullscreen
Supporters Heracles steken Nouri hart onder de riem
Foto: Pro Shots fullscreen
Heracles Almelo - Ajax
Foto: Pro Shots fullscreen

Heracles Almelo boekt sensationele zege op Ajax in openingswedstrijd

Geplaatst 12 aug 2017 - 22:43
Gewijzigd 13 aug 2017 - 08:02

Heracles Almelo heeft in de openingsronde van de eredivisie voor een daverende verrassing gezorgd. In het eigen Polman stadion wist de formatie van John Stegeman Ajax met 2-1 over de knie te leggen. 

Heracles begon brutaal tegen de recordkampioen en kreeg ook de eerste kansen. Kuwas stelde met een laag schot Onana op de proef en even later schoot Hardeveld na een hoekschop over. Ajax had veruit het meeste balbezit in de eerste helft, maar tot grote kansen leidde dat in eerste instantie niet. Darri was even later dicht bij de openingstreffer, maar Onana kon redden.

Castro bewijst waarde

De Amsterdammers namen daarna wel het doel van Heracles onder vuur. Eerst had Castro een knappe reflex in huis op een schot van Van de Beek en op slag van rust keerde de doelman een pegel van Dijks.

Ook in de tweede helft deed Heracles niet veel onder voor Ajax en was het voornamelijk gevaarlijk vanuit de counter. Nadat Dijks de paal had geraakt, kwamen de bezoekers tien minuten na rust wel op 0-1 via Ziyech, die vanaf randje zestien verwoestend raak schoot. Heracles wist daarna de rug te rechten en kwam halverwege de tweede helft op gelijk hoogte via Gladon. 

Kuwas matchwinner

Daarna golfde het spel op en neer in Almelo en kreeg het publiek waar voor hun geld. Het werd allemaal nog mooier voor Heracles toen Kuwas in de 83e minuut naar binnen kon dribbelen en met een heerlijke trap de bal binnen wist te krullen, 2-1. Dankzij een aantal knappe reddingen van Castro hield Heracles stand en was de sensatie compleet. 

Heracles Almelo - Ajax 2-1

0-1 Ziyech (56)

1-1 Gladon (65)

2-1 Kuwas (82)

Arbiter: Blom

Geel: Niemeijer, De Ligt

Heracles Almelo: Castro; Breukers (Droste/57), Pröpper, Hardeveld, Van Hintum; Niemeijer (Monteiro/46), Pelupessy, Van Ooijen; Kuwas, Gladon, Darri (Peterson/77).

Ajax: Onana; Veltman, De Ligt, Viergever, Dijks (De Jong/71); Schöne (Huntelaar/77), Van de Beek, Ziyech; Kluivert (Cerny/83), Dolberg, Younes. 

Meer lezen over: