Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Heracles begint bij Ajax
Foto: Pro Shots fullscreen

Heracles begint bij Ajax, Zwolle tegen Heerenveen, Twente ontvangt Sparta en GAE tegen Jong Utrecht

Geplaatst 12 jun 2018 - 09:05
Gewijzigd 12 jun 2018 - 10:29

Heracles begint het nieuwe seizoen in de eredivisie opnieuw tegen Ajax. Vorig jaar begon het met een verrassende thuiszege op die ploeg, dit jaar moet het op bezoek in Amsterdam.

PEC Zwolle opent de competitie op vrijdag 10 augustus thuis tegen Heerenveen. In de Jupiler League opent FC Twente in eigen huis tegen mede-degradant Sparta Rotterdam en ontvangt Go Ahead Eagles Jong FC Utrecht.

Dat blijkt uit het conceptprogramma, dat vanochtend is gepubliceerd. In het verleden zaten er nauwelijks verschillen tussen het conceptschema en het definitieve schema.

 

Laatste speelronde

De laatste speelronde in de eredivisie is komend seizoen op 12 mei. Daarin speelt Zwolle thuis tegen VVV en Heracles in eigen stadion tegen Excelsior. De laatste speelronde in de eerste divisie is op vrijdag 3 mei. Go Ahead Eagles eindigt bij FC Den Bosch en FC Twente sluit thuis af tegen SC Cambuur.

 

Overijsselse derby's

Door de degradatie van FC Twente zijn er nog maar vier Overijsselse derby's. In de eredivisie staan Zwolle en Heracles op 27 oktober voor het eerst tegenover elkaar, op 26 januari is de wedstrijd in Almelo. 

In de eerste divisie speelt FC Twente op 18 november thuis tegen Go Ahead Eagles en op 24 maart is de wedstrijd in De Adelaarshorst.

Overigens heeft PEC een zware start van het seizoen. In de eerste negen speelronden speelt het tegen zeven clubs uit de (sub)top van afgelopen seizoen.

Overige data
Op zaterdag 4 augustus is de strijd om de Johan Cruijff Schaal tussen landskampioen PSV en bekerwinnaar Feyenoord. De winterstop in de eredivisie is van 24 december tot en met 17 januari en in de eerste divisie van 22 december tot en met 12 januari.

Doordeweekse rondes

Er zijn komend seizoen twee doordeweekse rondes in de eredivisie, beide in april (2-4 en 23-25). In de eerste divisie wordt in die weken ook op maandag gevoetbald. De bekerfinale is op Bevrijdingsdag (5 mei).

Play-offs 

De play-offs in de eredivisie zijn op 15, 18, 22 en 25 mei. In de eerste divisie is de eerste ronde van de play-offs op 6 en 10 mei, de tweede op 16 en 19 mei en de finales op 23 en 26 mei.

12.15 uur

Nieuw is dat de vroege duels op zondag beginnen om 12.15 uur in plaats van 12.30 uur. Door de komst van de videoscheidsrechters is het gewenst dat er meer tijd zit tussen het einde van die wedstrijd en het begin van de 14.30 uur wedstrijd.

 

De KNVB gaat het schema nu met de clubs bespreken en komt binnenkort met het definitieve schema. Later is het hele schema ook te vinden op de uitslagenpagina van RTV Oost.