Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Michaël Maria
Foto: Pro Shots fullscreen

Verbeek haalt ook oude bekende Michaël Maria naar FC Twente

Geplaatst 30 jan 2018 - 13:05

FC Twente heeft zich opnieuw versterkt met een oude bekende van trainer Gertjan Verbeek. Linksback Michaël Maria komt over van Erzgebirge Aue en tekent voor een half jaar met een optie voor nog een jaar in Enschede.

Maria is geboren in Kerkrade en heeft de Curaçaose nationaliteit. Hij speelde in de jeugd van PSV en Vitesse. Daarna vertrok hij naar VfL Bochum, waar hij samenwerkte met Verbeek. Sinds afgelopen zomer staat hij onder contract bij Erzgebirge Aue.

"Mooie uitdaging"

Maria over de Enschedeërs: "FC Twente is een prachtige club. Ik zie het als een hele mooie uitdaging om voor FC Twente te gaan spelen. Ik wil dit halve jaar strijden voor overwinningen voor mezelf en natuurlijk voor de ploeg. Ik verheug me erop om weer met Gertjan Verbeek te mogen werken, ik hou van zijn directheid. Hij is ook de trainer die me heeft laten debuteren als prof bij Bochum."

Extra optie

Directeur Jan van Halst: "Met het toevoegen van Michaël aan de selectie, hebben we in de tweede seizoenshelft een extra optie aan de linkerkant. Gertjan heeft in het verleden met hem gewerkt en kent hem goed. Michaël krijgt bij FC Twente de kans om zich te bewijzen."


Eerder deze periode haalde Twente ook al Adam Maher en Mounir El Hamdaoui binnen. Beiden werkten ook eerder samen met Verbeek.