Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
De media wordt geladen ...
De media wordt geladen ...
Wout Weghorst
Foto: Pro Shots fullscreen

Weghorst over mogelijk transferbedrag: "Eerder richting de tien miljoen, dan lager"

Geplaatst 18 mei 2018 - 15:52

Wout Weghorst verwacht deze zomer te vertrekken bij AZ en denkt dat zijn transfer de club uit Alkmaar meer dan tien miljoen euro op gaat leveren. Dat zei hij vanmiddag in De Oosttribune bij TV Oost.

Het is voor de spits uit Borne wel even wennen: "Tuurlijk is dat bijzonder, tuurlijk is dat gek. Dat had ik al met 1.6 miljoen (van Heracles naar AZ, red.), dat ik dacht, dat is wel een aardig bedrag."

Ambiance, passie en beleving

De nieuwe club van Weghorst lijkt te komen uit Duitsland of Engeland: "Uiteindelijk wil ik naar een competitie waar ambiance is, waar met passie gespeeld wordt, met beleving. Daar kijk ik enorm naar uit. Zeker ook om al die meningen en het Nederlandse gezeur. Ik denk dat me dat in het buitenland heel goed gaat bevallen en dat ik daar zeker gewaardeerd zal worden."

Heracles leukste jaar

AZ werd dit seizoen derde en haalde de bekerfinale, maar toch is het niet het leukste seizoen van de aanvaller tot nu toe: "Leukste jaar was echt Heracles, dat we Europees voetbal haalden. Hoe we toen als team waren, dat was echt een leuk jaar. Dit seizoen hebben we een heel leuk seizoen gehad, heel positief. Ik ben aanvoerder geworden ook, in het begin. Uiteindelijk is dat ook weer iets heel moois en heeft me dat heel veel gebracht, maar het was af en toe ook echt wel zwaar."

Dat aanvoerderschap, de misgelopen topscorerstitel, de verloren bekerfinale en het Nederlands elftal kwamen ook nog aan bod. Bekijk daarvoor de video's of de hele uitzending.