Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Mustafa Saymak
Foto: Pro Shots fullscreen
De media wordt geladen ...

Mustafa Saymak verlaat PEC Zwolle na negen seizoenen: "Beetje spannend en heel trots"

Geplaatst 20 mei 2018 - 23:02

Voor Mustafa Saymak is er een einde gekomen aan een lange periode bij PEC Zwolle. De middenvelder stond vrijdag voor de allerlaatste keer op het trainingsveld.

Saymak was zich daar heel goed van bewust en moest na afloop dan ook wel even slikken: "Ik liep net voor de laatste keer het veld af en dat was voor mij een heel bijzonder moment", bekent Saymak. "Ik ben hier begonnen als jongen van 16 en inmiddels ben ik 25, dus ik heb hier negen seizoenen gespeeld. Ik ga de club nu verlaten en dan hakt dat er wel een beetje in."

Lange serie hoogtepunten

Als hij terugkijkt op die periode kan hij moeiteloos een lange serie hoogtepunten noemen: "Ik ben kampioen geworden met FC Zwolle in de Jupiler League, we hebben de KNVB Beker gewonnen, de Johan Cruijff Schaal gewonnen. We hebben in de Europa League gespeeld tegen Sparta Praag. Ik heb bijna alleen maar positieve jaren gehad."


Bijna, want er zat ook één jaar tussen waarin hij moest revalideren. In de voorbereiding op het seizoen 2015/16 scheurde Saymak zijn kruisband. Dit seizoen was hij weer bepalender dan ooit, want met elf treffers werd hij de clubtopscorer van PEC Zwolle.

Beetje spannend
En die club gaat hij nu verlaten. Het wordt een sprong uit de comfort zone. "Ik heb van spelers gehoord dat het er bij andere clubs of in het buitenland heel anders aan toe gaat. Hier is het heel gezellig en kan iedereen heel goed met elkaar opschieten.  De lunch eten we bijvoorbeeld samen met het personeel. Dat soort details zijn bij andere clubs heel anders. Ik weet niet hoe het er aan toegaat in het buitenland, dus dat vind ik wel een beetje spannend. Maar ik laat het gewoon op me afkomen en dan zie ik het wel."

Waar zijn toekomst ligt, is op dit moment nog niet bekend. "Het gaat zeker het buitenland worden, want in Nederland wordt het hem niet. Wanneer het duidelijk gaat worden, weet ik ook niet. Het kan zijn dat ik zometeen een telefoontje krijg dat ik ergens naar toe kan vliegen om het af te handelen. Maar zover is het volgens mij nog niet, dus het kan ook nog een tijdje duren."

Trotse Deventenaar

Eén ding is wel zeker: de negen jaren bij PEC Zwolle zullen altijd een warme herinnering blijven voor Saymak. "Ik ga met een heel trots gevoel hier weg. Ik ben als Deventenaar bij Zwolle gekomen. Voordat ik hier kwam waren Go Ahead Eagles en FC Zwolle aan elkaar gewaagd. En als je nu ziet welke grote stappen wij hebben gemaakt.... dat ik daar mijn steentje aan bij heb gedragen geeft me een heel trots gevoel."

Saymak heeft 170 officiële wedstrijden voor PEC Zwolle gespeeld en maakte 29 doelpunten.