Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Overijssel Vandaag
Het Overijsselse nieuws en het weerbericht met aandacht voor de eindexamenuitslag, met drones steeds drukker in de lucht en integratie van twee kanten in Raalte.

Voor alle eindexamenleerlingen is vandaag een spannende dag. Zijn ze geslaagd of niet? Wij vroegen bij enkele studenten langs te mogen komen om zo een beeld te kunnen schetsen van de spanning die zo'n dag met zich meebrengt. 

Nibag is een van de eerste adviesbureaus die gebouwen inspecteert met eigen drone. In plaats van met hoogwerkers, worden daken op afstand geïnspecteerd. "Dit is pas het begin, het wordt nog druk in de lucht", aldus luchtvaartdeskundige Hans Heerkens die in de studio aanschuift. Ook Coen de Jong is te gast. Coen is filmmaker en professioneel dronevlieger. En niet zo maar één. Hij vertelde vorige week in de Tweede Kamer wat er allemaal mis is met de regelgeving rondom drones.

Wekelijks spreken ze af. Een statushouder en een inwoner van Raalte. De gesprekken komen in een digitaal verslag te staan. Vandaag gaven drie koppels een presentatie van hun verslag. De bedoeling van de gesprekken is om statushouders kennis op te laten doen over het leven in Nederland. Andersom groeit het begrip voor de achtergrond van de vluchteling. Op die manier ontstaat er een soort integratie van twee kanten.