thumbnail

Thuis in Overijssel

Uitzending van maandag 29 juni 2020 om 17:00

Delen

Op de A1 bij Holten is vanochtend vroeg een vrachtwagen gekanteld. De vrachtwagen kwam vanuit Deventer richting Holten, toen het mis ging in een scherpe bocht waar ook wegwerkzaamheden plaatsvinden. De weg lag bezaaid met kratten en flesjes bier. Even later ging het weer mis op de A1 vlak na de afrit Markelo richting Apeldoorn. Ditmaal raakte een automobilist gewond na een aanrijding met een vrachtwagen. En of dat nog niet genoeg was; een derde ongeluk bij de afslag Rijssen. Een auto reed vanuit Hengelo richting Deventer en botste achterop een vrachtwagen. De automobilist raakte ernstig gewond. Er werd een traumahelikopter opgeroepen. 

Studenten van de Universiteit Twente onthullen vandaag hun nieuwe waterstofauto. De Aurora 3 is de nieuwste trots van studententeam Green Team Twente. Een jaar lang hebben achttien studenten van de UT en Hogeschool Saxion er aan gewerkt. Normaal gesproken werken ze toe naar een race, maar dat gaat dit jaar niet door in verband met corona.

Seksuele intimidatie, drugsoverlast, homogeweld, overlast van hangjongeren in de sportparken, en de mogelijke ontvoering van een 5-jarig meisje. Wat is er de laatste tijd toch aan de hand in Enschede? "We moeten dit tuig keihard aanpakken", vindt de VVD in de stad. Ook andere partijen pleiten voor meer actie.