thumbnail

Thuis in Overijssel

Uitzending van dinsdag 30 juni 2020 om 17:00

Delen

Met het plotselinge vertrek van exploitant Libema uit de Zwolse IJsselhallen, komt het definitieve afscheid van de iconische indoor evenementenlocatie een paar jaar eerder dan verwacht. Tijd voor een duik in de geschiedenis, want de IJsselhallen, die de laatste 30 jaar uitgroeide tot een publiekstrekker van formaat voor beurzen, evenementen en concerten, is in het verleden ontstaan door de Zwolse veemarkt.....

 

De sauna's mogen vanaf morgen onder voorwaarden weer open. Belangrijk want in de sector zijn in de afgelopen maanden bij individuele bedrijven tonnen verlies gedraaid, Ook sauna Swoll in Zwolle kreeg een flinke financiële klap te verwerken. Omdat anderhalve meter afstand belangrijk is om weer open te mogen, heeft eigenaresse Minoes in het 2,5 hectare grote saunacomplex speciale looproutes en verblijfsregels opgesteld.

En bewoners uit de wijk Groot Driene in Hengelo zijn bang. Ze voelen zich bedreigd door groepen criminele jongeren die steeds meer overlast veroorzaken. Eerder deze maand ging het goed fout; een confrontatie tussen twee grote groep jongeren waarbij zelfs wapens niet geschuwd werden en de politie een waarschuwingsschot loste. De bewoners van de wijk zijn het zat!