thumbnail

Overijssel Vandaag

Uitzending van dinsdag 14 mei 2019 om 17:00

Delen

Gisteren werd gestart met het aanbrengen van aanvaarbeveiliging bij particuliere bruggen in Giethoorn. Deze bruggen bevinden zich in het vaartraject tussen paal 1 en 5. Door het aanbrengen van de beveiliging worden de bruggen beter beschermd tegen aanvaringen met boten. 

Voorzitter van de TwenteBoard Geert Braaksma kwam persoonlijk tussenbeide om ervoor te zorgen dat investeringsmaatschappij Oost NL (waar hij commissaris was) 7,5 miljoen euro overmaakte naar de mislukte 'batterijencampus' van LithiumWerks (waar hij ook commissaris was). De belangenverstrengeling blijkt uit de interne stukken die de provincie vrijdag heeft vrijgegeven. Het beeld van 'vriendjespolitiek' en 'dubbele petten' blijft achter. 

Op de Grote Markt in Zwolle hebben actievoerders zich laten opsluiten in kooien van 1 bij 2 meter. Hun actie is gericht om het wereldwijde probleem van kinderprostitutie onder de aandacht te brengen. En om slachtoffers uit deze benarde situatie te bevrijden. De actie heeft de naam Lock Me Up - Free a girl en wordt in het hele land gehouden. Eén van de deelnemers is Stadscafé Blij. Om elf uur vanochtend werden er deelnemers opgesloten in de kooien die buiten op het terras staan. De kooien werden op slot gedaan door wethouder Klaas Sloots en dj Hans Stroeve.