Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
Zomer in Overijssel: natuurwandelingen en gebakken vis
Foto: RTV Oost fullscreen

Zomer in OV: Natuurwandelingen en gebakken vis

Geplaatst 10 aug 2017 - 17:00

RTV Oost volgt in juli en augustus achttien gezinnen en stelletjes in de dagelijkse serie ‘Zomer in Overijssel’. Ze vieren een week lang vakantie in Overijssel. Deze week Yvonne en Hans Verboom uit Den Haag en de familie Honders uit Hoogvliet; wat vinden zij van onze provincie en waarmee kunnen we ze verrassen?

Yvonne en Hans gaan de natuur in voor een wandeling door het Reestdal. Wandelgids Bouwe vertelt over de dieren en natuur van het gebied, maar of de informatie echt blijft hangen bij Hans is maar de vraag..


Bezoek van een valkenier
Terug op de camping krijgt het stel een bezoekje van een valkenier. Een activiteit speciaal voor Yvonne, nadat eerder deze week de hobby van Hans centraal stond tijdens het bezoek aan het motormuseum. Het wordt een emotionele afsluiting van "grandioze week". 

Ook de familie Honders start de laatste dag met een les natuurverkenning. Boswachter Ine Nijveld van Buitencentrum de Sallandse Heuvelrug blijkt vooral vader Willy nog genoeg bij te kunnen brengen op het gebied van insecten. 


Zelf gebakken vis
Na een lunch gaat het gezin vissen. Willy hoopt de dag af te kunnen sluiten met een zelf gevangen gebakken visje, maar zo makkelijk is dat nog niet.. 


Na het vissen gaan ze nog even langs een tattooshop. Onze provincie heeft zo'n indruk gemaakt op Willy, dat hij deze vakantie graag wil vereeuwigen in de vorm van een tattoo. Of hij deze impulsieve actie ook door gaat zetten is nog maar de vraag.

Meer lezen over: