Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
Hanneke Steen leest de bijbel alleen als ze in de kerk is
Foto: Jauke Boerdam fullscreen
Johan Hoogers probeert met zijn gezin heilig te leven
Foto: Jauke Boerdam fullscreen
Anne-Mareike Schol-Wetter houdt bij het Nederlands Bijbelgenootschap de bijbel populair
Foto: Jauke Boerdam fullscreen

Bijbel is in Overijssel nog steeds populair

Geplaatst 14 sep 2017 - 17:00
Gewijzigd 02 okt 2017 - 14:54

Een kleine drie miljoen volwassen Nederlanders lezen in de Bijbel. Dit blijkt uit het onderzoek van Het Nederlands Bijbelgenootschap. En in Overijssel is de Bijbel het meest populair. 

Van de Overijsselse bewoners vindt 62% de Bijbel nog steeds relevant. "Het is echt bijzonder dat zo'n oud boek, zo actueel is," vertelt Hanneke Steen uit Hengelo. Zij leest de Bijbel alleen als ze in de kerk zit en dan geeft het haar rust, maar het zet haar ook aan het denken. "Sommige verhalen zijn best confronterend." 20% van de ondervraagden is het met haar eens. 

Populair

In heel Nederland leest 17% in de Bijbel, maar in onze provincie pakt 41% de Bijbel nog dagelijks. "Bij de maaltijd lezen wij altijd een stuk," zegt Johan Hoogers uit Nieuwleusen." Daarnaast doe ik een halve dag per week aan Bijbelstudie. Ik zoek op mijn iPad in de digitale Bijbel naar een trefwoord en lees alles wat er over dat onderwerp geschreven is." Hij probeert, samen met zijn gezin, heilig te leven. 

Toch daalt het aantal lezers

Toch is 37% niet meer geïnteresseerd in het christelijke boek. "Wij zien een daling in het aantal Bijbellezers." Anne-Mareike Schol-Wetter van Het Nederlandse Bijbelgenootschap is daarom dagelijks bezig om het woord van God op populairdere manieren aan te bieden. "Door Bijbels te maken met kleine stukjes uitleg of prikkelende hedendaagse vragen, hopen we jonge mensen te bereiken."