Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Moestuindag bij Kasteel Twickel in Delden
Foto: Moestuindag fullscreen

UIT-tips voor het weekend van 16 en 17 september

Geplaatst 15 sep 2017 - 10:00
Gewijzigd 21 sep 2017 - 12:07

Een flinke wandeling? Snoepen uit de moestuin? Een kijkje in het Drostenhuis of buikpijn van het lachen bij improvisatie-cabaret in Zwolle? Weer of geen weer, er is van alles te doen.

Wandeltocht Lemele

Zaterdag en zondag is er een wandeltocht aan de voet van de Lemelerberg en de boorden van de Regge. De opbrengst gaat naar Hotel de Imminkhoeve, een vakantieverblijf voor onze beperkte medemens. Dit is ook de startlocatie. De afstanden zijn: 30, 20, 13, 10 en 5 km. De laatste route is per rolstoel goed toegankelijk en ook honden mogen mee als ze zijn aangelijnd. Check de starttijden.

Rondleiding Drostenhuis Zwolle

Ga zaterdag op ontdekkingstocht door het Drostenhuis in Zwolle. Eén van de oudste en mooiste woonhuizen van Zwolle, gebouwd in 1551, met een archeologiekelder, de Blokzijlkamer met de ingetogen rijkdom van de 17de eeuw en de mooiste museumkeuken van Nederland. De rondleiding start om 14.00 uur bij Stedelijk Museum Zwolle en duurt een uur. Aanmelden is verstandig.

 

Late Summer Night Kampen
Zaterdag wordt het 'Late Summer Night' festival georganiseerd. Een ijskoud biertje, een goede cocktail of een mousserend wijntje en steengoede muziek van rasartiesten. De Volendamse 3JS, de Limburgse met Spaans bloed Belle Perez en de Vlaamse Dana Winner komen naar de Music Club Kampen. Dana Winner doet de aftrap om 21.00 uur.

 

Theatersport Toernooi in Zwolle

Tijdens het Theatersport Toernooi van het Noorden weet niemand, zelfs de acteurs niet, wat je te zien krijgt. Alles wordt geïmproviseerd. Twaalf improvisatieclubs uit Groningen, Drenthe, Friesland en Overijssel spelen deze theatersportwedstrijden a la De Lama’s en De Vloer. De spelers maken uit het niets iets. Het begint om 10.00 uur in Schouwburg Odeon. In en uitlopen mag de hele dag.

 

Moestuindag Delden

Op de Moestuindag van Kasteel Twickel is er zondag van alles te zien, proeven en leren. De poort van de ‘gebruikstuin’ gaat om 11.00 uur open. De hoveniers van Twickel zijn present voor vragen. Met bloemen uit de pluktuin binden tuinvrijwilligers je favoriete boeket en je kunt van alles kopen en proeven of aanschuiven bij ‘Met Twickel aan tafel’. Voor de kleintjes is er een heksensoep.

 

Streekmarkt Smaak van Zwolle

Zondag is er de ‘Streekmarkt Smaak van Zwolle’ in Doepark Nooterhof. Een prachtige groene oase waar je kennismaakt met allerlei aspecten van een groene leefomgeving. Het park is ideaal voor wandelaars en natuurliefhebbers, dus stel je knapzak samen op de markt en ga op pad. Er zijn zo’n 50 standhouders uit de buurt van Zwolle. De streekmarkt is geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl of download de gratis app.

Meer lezen over: