Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
burgemeester Bas Verkerk
Foto: RTV Oost fullscreen

Slot Jubileumtour RTV Oost in Ommen: burgemeester kijkt uit naar BZN

Geplaatst 18 sep 2017 - 18:05
Gewijzigd 25 sep 2017 - 11:33

Nog een paar nachtjes slapen en het is zover, de laatste jubileumtour van RTV Oost in Ommen. Waarnemend burgemeester Bas Verkerk is er klaar voor. "Ik voel mij nog het meest verwant met BZN, mooie prachtige muziek. Maar Imca Marina kan er ook wat van. Ik heb ooit met haar mee mogen zingen op een carnavalsfeest in Delft." 

Bas Verkerk is sinds 18 mei de nieuwe waarnemend burgemeester van Ommen. Zijn wieg stond in Hoonhorst. Hij was burgemeester in Delft van 2004 tot 2016, waarnemend burgemeester van De Bilt en wethouder en raadslid in Den Haag. Nu dus terug naar Salland; in het toeristische Ommen. En daar is hij erg blij mee: "Wij in Ommen zijn kampioen in het toeristisch en recreatieve gebeuren. En het watertoerisme zien we ook meer en meer ontstaan. We willen alleen nog kijken hoe we de Vecht beter bevaarbaar kunnen maken."

Zorgen over vliegtuigen 

Vanaf 2019 dalen massa’s vliegtuigen over grote delen van Overijssel naar vliegveld Lelystad. Zes keer per uur komen ze ook over Ommen, dat volgens Verkerk in het hart wordt getroffen. "In een heel mooi natuur en recreatiegebied kun je het eigenlijk gewoon niet gebruiken dat er vliegtuigen over komen. In de Randstad is men het gewend, maar je komt niet naar Ommen voor de drukte."

Meer lezen over: